mblock 5 içerisinde bir değişken oluşturuyorum. örneğin motor ismini veriyorum. Projeyi kaydediyorum. Mblock programını kapatıp tekrar açtığımda sahnedeki değişken ismi başlangıcına arduino_uno yazısı eklenmektedir. Yani sahnedeki değişken adı arduino_uno_motor olmaktadır. Burada ön ek olmasın istiyorum. Ne yapabilirim.
mBlock 5 Sahnedeki Değişken İsmi Değişiyor | mBlock 5 variable name changes after re-opening project (Arduino UNO)
Best_codes
@ahcan
Kullandığınız cihazda zaten var olan bir değişken oluşturuyor olabilirsiniz. ‘variable_unique1’ gibi benzersiz bir değişken adı oluşturmayı deneyin ve bunun da yeniden adlandırılıp adlandırılmadığına bakın. Ayrıca, uygulamada veya bilgisayarda bir proje oluşturup diğer sürümde açarsanız bu olabilir.
You might be creating a variable that already exists in the device you used. Try creating a unique variable name, like ‘variable_unique1’, and see if it gets renamed as well. Also, this may happen if you create a project in the app or PC and open it in the other version.