Me_USB Host not compatible with mBot


#1

Makeblock,

I have been trying for some time to get the ME_USB Host module to work with a mBot, without success.

I also tried alternatives like a CH375B interface board, and testing using the USB mouse sketch on this site…

Tonight, I isolated the problem. I swapped out the Chinese Arduino UNO board clone with an official Arduino UNO board and was successful in replicating the output expected from the sketch.

I soldered header pins onto my ME_USB board then connected;

  • 5V to UNO 5V
  • GND to UNO GND
  • RXD to UNO D9
  • TXD to UNO D10

The problem is hardware (or firmware) issue isolated to the board in the mBot, as both the mBot and ME_USB Host board are your products, and I have now shown you have to replicate the isolation test, I would like you to resolve it.

The issue is not related to an incompatibility with the USB device connected the ME_USB Host module. It has been isolated to a fault with the mBot mainboard.

regards
Michael

Output when I moved the mouse was…

28261
0
28261
0
28261
0
28261
0
28261
0
28261
165
waiting:15
0,250,9,0
0,5,6,0
0,20,0,0
0,16,242,0
0,246,235,0


#2

Hi MichaelG,
Sorry, we are trying to make more user guide on this unit. Currently few resources based on the me usb unit.


#3

The problem isn’t with the ME_USB_Host board as it works with genuine Arduino boards, its incompatible with some mCore / Orion boards (and I’ve tested several).

You need to work out the difference between genuine Arduino and mCore/Orion.

A user guide will not help in this situation, its a hardware fault.

regards
Michael


#4

Hello Michael,
Sorry for the issue caused. We’ll have related colleague check the issues you mentioned.